Arbeta som stafettläkare i Norge med ett leende på läpparna

Du som ska arbeta som stafettläkare i Norge bör tänka på att försöka göra ett gott första intryck samt att njuta av själva resan snarare än målet. Dessutom bör du vara redo att be om hjälp och även att hjälpa andra. Men det finns även andra saker som du bör tänka på – läs vidare för att få reda på vilka de sakerna är!

Så lyckas du med att arbeta som stafettläkare i Norge

När du tar på dig uppdrag i vårt västra grannland är det viktigt att:

  • Vara flexibel. Är du intresserad av att bli bättre på att arbeta som stafettläkare i Norge? Om så är fallet bör du vara flexibel och öppen för att ta emot feedback. Det finns nämligen inget mer värdefullt när det kommer till en verktygslåda av egenskaper än att ha ett flexibelt förhållningssätt till saker och ting. Det kan hända att vissa saker bli fel eller inte stämmer, att startdatumet för ett uppdrag skjuts fram lite grann eller att flyget blir inställt. Skiftscheman kan också förändras och såväl medarbetare som chefer uppskattar därför läkare som kan vara lite flexibla och öppna för förändringar.
  • Inte glömma att du är en gäst. När du ska arbeta som stafettläkare i Norge är det också viktigt att komma ihåg att du är en gäst. Detta såväl i vårt västra grannland som på den arbetsplats där du under en tid har ett uppdrag som du ska utföra. Visst har du rekryterats dit för att fylla ett behov utifrån din kompetens och personliga lämplighet. Men samtidigt är du också i princip okänd för hela personalstyrkan och ska kanske bara vara där en kortare tid. Ta dig därför an hela denna situation med en gnutta respekt.
  • Vara vänlig och öppen gentemot andra. Du kommer sannolikt njuta mer av den tid som du arbetar på en viss arbetsplats om du är vänlig och öppen mot andra. Detta kan du bland annat göra genom att le, prata med dina medarbetare och göra vänliga gester när detta lämpar sig. Lägg så många namn som du bara kan på minnet och uppför dig på ett hövligt och vänligt sätt mot de olika medarbetarna. Genom att göra detta kommer du dessutom ha enklare att snabbt bli varm i kläderna på din nya arbetsplats.