De bästa uppgraderingarna till din racercykel

Din cykels komponenter är inte allt. Om du vill bli snabbare på din cykel behöver du inte köpa en massa dyra komponenter bara för sakens skull. Du kan nämligen förbättra din prestationsförmåga på cykeln lika mycket genom att istället cykla mer i uppförsbacke. Det kostar dig inte en endaste krona. Med det sagt, har du gjort dig förtjänt av att med jämna mellanrum uppgradera din cykel och köpa dig en liten hastighetsökning. Här tittar vi på några av de bästa uppgraderingarna för racercyklar.

De bästa uppgraderingarna till din racercykel

Hjul

Du som har ett par tusen kronor som du inte vet vad du ska använda till kan skatta dig lycklig! Du kan förbättra din racercykel genom att köpa ett par nya hjul till den. Att köpa lättare hjul som ger en så liten viktminskning som ett par hundra gram kan göra en märkbar skillnad det för din cykels prestanda.

Köp rätt uppsättning hjul, gärna med lite styvare och mer aerodynamiska hjul, så kommer du inte bara ta dig uppför backar snabbare utan dessutom få en snabbare acceleration. Detta då kraftöverföringen från dina ben kommer bli mer effektiv, och i slutändan kommer du även kunna uppnå en högre topphastighet än vanligt, även på raksträckorna. Dessutom kommer du genom att köpa en ny uppsättning hjul ha en extra uppsättning hjul att använda till träning eller sämre väder, medan du använder de bättre till tävling.

Däck

Det är inte särskilt logiskt att spendera tusentals kronor på nya hjul om du ändå ska klä dem i samma billiga gummi som tidigare. Det finns gott om bra däck till racercyklar på marknaden, och genom att köpa bättre däck kan du både få en lägre vikt, ett bättre grepp och än högre hastighet än du får med de billigare däck som följde med din cykel.

Bra däck kostar likt de flesta kvalitetsprodukter en liten slant. De kan ofta gå på uppemot en tusenlapp per par, men du kommer förmodligen inte behöva byta ut dem mer än max en gång om året. Du bör se däcken som en del av ditt hjulpaket för ökad prestanda. Även om du inte uppgraderar hjulen kan du med fördel köpa nya däck till din cykel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *