Hur blir man HLR-instruktör?

När du har blivit certifierad att utföra hjärt-lungräddning kan du gå vidare och bli instruktör. För att bli HLR-instruktör behöver du först hitta ett utbildningsprogram i ditt område. Detta gäller om du vill gå utbildningen på traditionellt vis – det är även möjligt att genomgå den på nätet. Utbildningarna går av stapeln vid olika tidpunkter. Det är även möjligt att det inte finns någon utbildning till HLR-instruktör i ditt område just nu. Du kan då behöva vänta ett antal veckor eller månader innan en utbildning blir tillgänglig. Utbildningarna kostar vanligtvis några tusen kronor att registrera sig på.

Det kan också vara så att du är intresserad av att utbilda dig till HLR-instruktör över nätet. Det är generellt sett ett mer bekvämt alternativ och ger dig tillgång till ett större urval av utbildningar. Om du inte hittar en traditionell utbildning i ditt område kan du med fördel gå utbildningen online. Det finns ett större utbud av studiematerial på nätet.

När du har valt en kurs bör du jobba hårt för att genomföra den med godkänt resultat. Att klara en utbildning till HLR-instruktör är det sista steget till att bli en certifierad instruktör. Hur lång tid det tar att genomgå denna certifiering varierar från arrangör till arrangör, men det tar vanligtvis inte särskilt lång tid. Vissa utbildningar består av blott två hela dagars utbildning.

Vad händer när jag är HLR-instruktör?

När du har genomgått din utbildning och blivit certifierad HLR-instruktör, kan du leta efter någonstans att jobba som detta. I vissa fall får man inte betalt för att lära ut hjärt-lungräddning, men det kan ändå vara en belönande upplevelse. Du kan till exempel vara volontär på en skola eller ett sjukhus. Sådana platser är alltid intresserade av duktiga volontärer. Du kan även vara volontär på din arbetsplats. Att ha medarbetare som är HLR-certifierade innebär att arbetsplatsen är lite säkrare. Detta gäller särskilt om du jobbar inom en bransch där arbetsplatsolyckor är vanligt förekommande.

Du kan även erbjuda dina tjänster som HLR-instruktör mot en kostnad. Om du vill tjäna pengar på att lära ut hjärt-lungräddning kan du behöva marknadsföra dina tjänster i ditt närområde. Du kan fördjupa dina kunskaper kring livräddning och hur man utbildar sig till instruktör på hlr-instruktör.se som har mängder av information kring ämnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *