Ecco tillverkar skor inspirerade av Danmark

Ecco tillverkar skor inspirerade av Danmark

Den danska skotillverkaren Ecco grundades så tidigt som 1963 och har därmed varit verksamma i över ett halvt sekel. Företaget är idag globalt och har fastigheter över hela världen, men dess huvudkontor är alltjämt beläget i Danska Bredebro. Det som skiljer företaget mot många av dess konkurrenter är det faktum att de inte bara tillverkar och säljer skor – de producerar dessutom själva det läder som används i dessa eftertraktade Ecco-skor.

Vårens Ecco-skor är just på väg till butikshyllorna, men redan nu har den danska skotillverkaren skiftat fokus till höstkollektionen. Liam Maher, VD på Ecco, har hämtat inspiration till höstens skor från den danska landsbygden – både vad gäller färg och textur. Han är förvisso inte dansk själv, men har berättat att han känner sig ödmjuk inför att se landets landskap genom ögonen på företagets designteam. Maher jobbar själv nära de designers som arbetar med att ta fram Eccos skor.

Hösten Ecco-skor har inspirerats av danska kusten

Företaget har alltså hämtat inspiration från naturen och låtit denna vägleda dem i valet av de färger och material som använts vid framtagningen av höstens Ecco-skor. Maher menar att inspirationen kommer från den vackra kusten i sydvästra Danmark, och hänvisar då till företagets huvudkontor som är beläget i Bredebro. Färgen har man tagit från jordiga material såsom glödande kol och flinta, med toner som eldrött och kryddig konjak. De lokala skogarna och betesmarkerna har samtidigt försett Ecco med en palett med leriga bruna färger, mörk bark, blek salvia och nordisk gran.

I den nya kollektionen har man dessutom låtit naturen möta tekniken, på så sätt att ytbehandlingar med mjuka vågor framträder på kollektionens Ecco-skor. Enligt Maher återspeglar dessa vattnets rytmiska rörelser längs kusten och ger dessutom företaget ett sätt att mjuka upp och modernisera skornas tekniska komponenter.

I höstens Ecco-skor kommer lädertillverkaren Ecco dessutom att kombinera en mjuk finish med en borstad och vaxad textur i en och samma design. Detta återspeglar de kombinationer av texturer som förekommer naturligt utomhus, till exempel i sten och mossa, samt i ormbunkar och sand, eller för den delen i sanden mot skyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *