Kontorsstädning i Stockholm

Kontorsstädning i Stockholm

Stockholm är en stor stad med mängder av företag som alla behöver städas regelbundet. Det finns många städfirmor i Stockholm med omnejd som utför kontorsstädning till bra priser. Städningen kan utföras på dagar och tider som passar företaget, till exempel på morgonen innan de anställda kommer. De flesta kontor brukar städas varje dag eller en till två gånger i veckan, men de flesta städfirmor anpassar sig efter era önskemål. En ren och fräsch arbetsplats ger bästa möjliga förutsättningar för att personalen ska trivas. Om personalen trivs så presterar de också bättre på jobbet.

Vem kommer att städa mitt kontor?

De flesta städfirmor försöker att skicka samma personer som utför kontorsstädningen i Stockholm varje gång. Det brukar vara små team på sex till åtta personer som har ansvaret för en kund. Du ska alltid kräva att städ-teamet har med sig legitimation när de kommer för att städa era lokaler. Fråga också om personalen är försäkrare, om de har kollektivavtal och om de är kontrollerade mot belastningsregistret. Genom belastningsregistret kan man få reda på om personen i fråga har begått något brott eller fått böter tidigare. Städpersonalen bör också ha tystnadsplikt så att inga företagshemligheter läcker ut.

Vad gör ett städ-team?

När städ-teamet kommer till er arbetsplats så brukar de börja med att damma av telefoner, datorer, dörrlister och dörrkarmar. Sedan tvättas alla golv och våtutrymmen, papperskorgar töms. Många städfirmor tillhandahåller fler tjänster som kan vara praktiska att köpa till. Det kan handla om att köpa in kontorsmaterial, fylla på papper i skrivaren, fylla på kaffe och byta glödlampor som har gått sönder. Vill du ha fönstren putsade så tänk på att alltid lämna eventuella nycklar så att fönstren går att öppna, annars blir det svårt att göra rent fönstren inuti.

Städning och miljö

Förr i tiden så använde nästan alla städfirmor klorin i sin kontorsstädning i Stockholm för att få det ”riktigt rent”. Lyckligtvis är den tid sedan länge förbi och man försöker idag att använda mildare och naturliga rengöringsprodukter. Idag använder man i främsta hand olika typer av mikrofibermaterial och skonsamma rengöringsmedel som har miljömärkning. Man kan använda basiska avkalkningsmedel för att lösa upp kalkbeläggningar och alkaliska rengöringsmedel för att få bort fett. Städmaterialet bör också göras rent kontinuerligt, framförallt trasor, svampar och moppar. Varje kund bör också ha sitt eget städmaterial och WC-borstar som ofta byts ut på grund av hygienskäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *