Planera ett bröllop med en låg budget

Att anordna ett bröllop kan vara en mycket dyr affär, många lägger hundratals tusen kronor på lokal, klänning, blommor och mycket mer. Priserna springer ofta iväg snabbare än vad man tror och det är inte ovanligt att många spenderar över sin budget. Att planera ett bröllop på en liten budget tror många är omöjligt, men det är enklare än vad man tror. Här finns en rad tips för er bröllopsplanering!

Gör en lista

Det första man behöver göra är att skriva en lista över saker inför bröllopet som man verkligen behöver och vad som kan sparas in på. Behöver man ha en klänning för flera tusenlappar eller kan man hitta en fin second hand? Känns middagen viktigast eller vill man lägga den största delen av budgeten på baren och musiken? Alla har olika preferenser, men det finns otroligt mycket att spara genom att bara prioritera.

Gör det själv

För att spara pengar så finns det mycket man kan göra själv. Egna inbjudningar är exempelvis enkla att skapa i redigeringsprogram som InDesign eller Photoshop, tillsammans med vita kuvert som får inbjudningarna att se riktigt tjusiga ut. En lokal för bröllopsfesten brukar kosta en hel del, men genom att flytta festen till en mysig trädgård som man kan pynta själv kan man spara mycket. Att hyra ett partytält kostar inte mycket och med en rustik bar med inte billigare bubbel och en välvillig släkting som bartender så sparar man även in på den delen av festen.

Bröllopsplanerare

Bröllopsplanerare är inte bara för de riktigt stora bröllopen. Det kan även vara en bra idé att anlita någon professionell på en tajt budget ifall man inte har tid eller lust att planera allting själv. Bröllopsplanerare har koll på allt som har med bröllop att göra och kan hjälpa till på alla möjliga sätt.

Musik

Musiken sätter ofta ton på en bröllopsfest och man behöver inte spendera mycket pengar på en DJ eller ett band för att få till ett bra dansgolv. Det bästa är att be någon som är musikintresserad att sätta ihop en bra spotifylista och be gästerna komma med förslag på låtar som de vill höra. Tillsammans med fina kärlekslåtar och brudparets egna sång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *