Vad är lyckad profilreklam?

Vad är lyckad profilreklam?

Målet med profilreklam är att stärka varumärket genom positiva upplevelser. Det kan därmed vara allt från pennor med reklam på till isskrapor eller T-shirts. Vad som bäst och vad som passar vid olika situationer varierar. Oavsett vilken profilreklam man väljer att använda så är det viktigt att tänka över situation och mål. Annars är det inte säkert att det ger något resultat alls – eller till och negativt resultat. 

En fråga att ställa sig är vilka som ska få denna profilreklam. Det är ju exempelvis stor skillnad på om reklammaterialet är tänkt att spridas till personal på företaget, till kunder eller leverantörer. Det är även stor skillnad på vilka kunder det är man vänder sig mot. Är det barn, vuxna eller både och? Är det personer som förväntar sig lyxiga produkter eller blir glada även för något billigt?

En annan fråga är var någonstans som profilreklamen ska delas ut. Om man exempelvis står på en stadsfest och delar ut flaskor med vatten till förbipasserande möter man deras behov och förväntningar. Den som får en flaska vatten en het sommardag kan uppskatta detta och förväntar sig att få en kyld dryck – inget mer. 

Är det istället profilreklam som tagits fram för att ges som present till de bästa kunderna räcker knappast ett par flaskor kolsyrat vatten. 

Image och profil

Man måste komma ihåg att profilreklam just är reklam vilket i sin tur ska spegla företagets kvalité och produkter. Är det ett företag som säljer lågprisprodukter fungerar det säkert med pennor, kepsar, klistermärken m.m. Är det däremot ett företag som kännetecknas av mycket hög kvalité måste detta även gälla all profilreklam som skapas. 

Självklart går det att även för dessa företag skapa pennor osv. med deras reklam. Men då ska det i så fall vara dyrare modeller med gravyr istället för en baspenna i plast med enkelt tryck. 

En och samma leverantör

När man bygger upp varumärke med profilreklam är det en fördel att hålla sig till en enda leverantör. Det gör logistiken betydligt enklare och man kan även pressa priserna vid större beställningar. Av den anledningen är det viktigt att söka efter en leverantör med brett utbud av produkter. Ett alternativ kan vara att den leverantören har samarbete med andra som kan ta fram produkterna snabbt och smidigt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *