Vilka assistansbolag i Blekinge?

Söker du efter ett bra assistansbolag i Blekinge? Det finns en rad olika företag, både kommunala samt privata. Beroende på vad du föredrar kan du alltså hitta ett alternativ som passar. Det är viktigt att hitta rätt assistansbolag i Blekinge från början eftersom många företag har ganska lång bindningstid. Detta kan innebära krångel och svårigheter om du som brukare skulle vilja avbryta och byta bolag eller assistent. Försök att komma överens om en bindningstid på en till två månader, max tre. En del har nämligen så lång bindningstid som ett år, något som inte alls är fördelaktigt för dig som kund.

En rekommendation är att besöka sidan assistansförmedling.se där du kan få hjälp att utvärdera och hitta rätt företag för assistans. Att själv ha koll på hur de olika bolagen arbetar i Blekinge är svårt och tar dessutom ganska mycket tid. När du istället får kostnadsfri konsultation från jurister inom området kan du känna dig trygg med att få rätt till den hjälp som du ska få. När du själv anlitar ett assistansbolag i Blekinge behöver du först få ett godkännande, ett beviljande av själva ersättningen. Detta är ett beslut som tas av antingen försäkringskassan eller kommunen. När det väl är dags att ta processen vidare kommer försäkringskassan att göra hembesök, något som kan vara påfrestande. Att ha en jurist närvarande under mötet kan vara tryggande då personen har koll på vad som gäller och ser till att du får exakt det som du är berättigad till.

Vad får jag hjälp med via assistans?

Ett assistansbolag i Blekinge kan fungera som en länk mellan brukare, kommun och försäkringskassa. De ser till att du får rätt personlig assistans utifrån dina behov och önskemål. En personlig assistent ska finnas till för dig som har funktionsnedsättningar så att du kan leva ett innehålls, givande och härligt liv, trots att du behöver hjälp med sådant som grundläggande behov. För dig som har barn med funktionsnedsättning är det viktigt att låta barnet vara med under processen, eftersom det trots allt är hon eller han som kommer att vistas mycket med sin personliga assistent. Kontakta ett assistansbolag i Blekinge redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *